Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

Blog Single

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvay seferlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmasının 104. yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı otobüsler ve raylı sistem araçları ücretsiz hizmet verecek. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanacağı 19 Mayıs Cuma günü vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin siyah plakalı otobüsleri ile ANTRAY ve Nostalji Tramvayından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

 
 
3 günlük bayramda ulaşım ücretsiz

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı toplu ulaşım araçları ve hafif raylı sistem üç günlük bayram tatilinde toplu ulaşımda ücretsiz yolcu taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşların bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ile nostalji tramvayı 21-22 ve 23 Nisan’da üç günlük Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Resmi plakalı otobüsleri Büyükşehir kendi işletecek

Blog Single

Şoförler tüm haklarıyla Büyükşehir’e geçecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ulaşım A.Ş. bünyesindeki belediye ait siyah plakalı resmi otobüslerin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından işletileceğini açıkladı. Başkan Böcek, çalışanların da maaş ve tüm özlük hakları korunarak Büyükşehir Belediyesi’ne geçiş yapacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer ve bürokratlarıyla birlikte Antalya Ulaşım A.Ş.’de görev yapan siyah plakalı resmi otobüs şoförleriyle toplantı yaptı. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Muhittin Böcek, kent içi ulaşımda Antalyalılara hizmet veren 241 resmi plakalı otobüsünün işletmesinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na geçiş sürecine ilişkin açıklama yaptı.

SİZLERLE HEP GURUR DUYDUM
Başkan Muhittin Böcek, kendisinin ulaşım sektöründe uzun yıllar çalıştığını hatırlatarak, “Sizlerle her zaman gurur duydum. Gerek yağmurlu havalarda sokak hayvanlarını otobüse almanızdan, kayıp, unutulan eşyaların sahibine ulaştırılması noktasındaki özverinizi tüm kamuoyu izledi. Yasal bir mevzuat nedeniyle artık sizler de Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya İnsan Kaynakları A.Ş.’de çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Tek bir saçınızın kılına zarar gelmeden, tüm haklarınız aynı şekilde korunacak. Artık belediyemizin kendi öz şirketi personeli olacaksınız” diye konuştu.

HAKLARINIZ KORUNACAK
Geçiş sürecinde hiçbir personelin mağdur olmayacağını vurgulayan Başkan Muhittin Böcek, şunları aktardı: “Kimseyi mağdur etmeden 558 personelimizin geçiş süreceğini gerçekleştireceğiz. Yasal bir zorunluluktan dolayı bu geçişi yapıyoruz. Sizler benim yol arkadaşımsınız. Sizin de geleceğinizi düşünmek benim boynumun borcudur. ‘Söz Muhittin Böcek sözüdür’; haklarınızı aynı şekilde koruyup kollayacağız. Sizlerin güler yüzünüzle Antalya’da taşınan vatandaşlarımızı mutlu edeceğinizden en ufak bir şüphem yoktur.”

YASAL BİR ZORUNLULUK
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de 2018 yılında alının meclis kararına istinaden belediyeye ait otobüslerin işletilmesinin belediye ait Ulaşım A.Ş. şirketine devredildiğini hatırlattı. Alınan meclis kararında akaryakıt giderlerinin belediye tarafından karşılanmasının kararlaştırıldığını söyleyen Cansel Tuncer, şu bilgileri verdi:  “Son üç yılda pandemi dönemiyle birlikte yolcu sayılarının yarı yarıya azalması, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında akaryakıt, yedek parça gibi masraflarının çok yükselmesi nedeniyle toplu ulaşım belediye tarafından sübvanse edilmekteydi. Ancak Sayıştay denetimlerinde belediye ulaşım şirketi tarafından işletilmekte olan otobüslere ait akaryakıt giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması mevzuat açısından uygun görülmemiş ve kamu zararına yol açacağı belirtilmiştir. Kamu zararı oluşturmamak adına 2018 yılında devrettiğimiz siyah plakalı otobüslerin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesine alınarak belediye tarafından işletilmesine karar verilmiştir.”

İHALE DUYURUSU

Blog Single

 “Tasarrufu Şirketimize ait, Antalya Hafif Raylı Sistem Hattı Batıgar İstasyonunda bulunan 29 adet taşınmaz (2 adet cafe-büfe alanı / 27 adet ticari alan), 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine ve hazırlanan idari şartnamelere göre 31.01.2023 Salı günü kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılacaktır.”

Kiralama işleri ile ilgili bilgi almak için 0242 331 01 00 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz

Blog Single

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı otobüsler ve raylı sistem araçları ücretsiz olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının ücretsiz yolcu taşıması kararı aldı. 29 Ekim Cumartesi günü belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve nostalji tramvayı vatandaşların kutlamalara rahat ulaşım sağlamaları ve Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamaları için ücretsiz olacak.

 
Büyükşehir otogarda deprem tatbikatı gerçekleştirdi

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından ilan edilen 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı kapsamında Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikatta vatandaşlara ve yolculara deprem anında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde deprem tatbikatı yapıldı. Ulaşım A.Ş. ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikatta deprem anonsu yapılarak vatandaşlar ve otogar çalışanları acil toplanma yerlerine yönlendirildi. Kapılara yakın olan vatandaşlar ve otogar çalışanları toplanma alanına geçerek depremin geçmesini bekledi. Senaryo gereği bina içinde vatandaşların kaldığının tespit edilmesi üzerine itfaiye personeli içeride kalan vatandaşları binadan tahliye etti.

İLÇELERDE DE TATBİKATLARIMIZ SÜRECEK
Tatbikat sonunda Acil Toplanma Alanında İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürü Şahap Engin Deniz deprem anında neler yapılması konusunda otogar çalışanları ve vatandaşlara brifing verdi. Deniz, deprem anında paniğe kapılmadan toplanma alanlarına geçilmesi ya da çök-kapan-tutun hareketiyle depremin bitmesini beklemenin en doğru davranış olduğuna dikkat çekti. Deniz,  “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığımızın 2022 yılında Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesinden dolayı Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda olan Otogar ve Terminallerinde deprem anı ve uygulamaları tatbikatı gerçekleştirdik. Diğer ilçelerimizde de bu tatbikatlar gerçekleştirilecek. İlkini Antalya Otogarı’nda gerçekleştirdik. Tatbikatımız başarıyla tamamlandı. Bu tatbikatları sık sık tekrarlayacağız” dedi.

BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU
Antalya Ulaşım A.Ş. Terminaller Müdürü Erdal Dinçdemir ise, “Acil durumlarda itfaiye personeli ulaşana kadar müdahale edecek arama kurtarma ekibimiz, ilk yardım ekibimiz bünyemizde bulunuyor. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarımız tarafından görevli arkadaşlarımıza eğitimler aralıklarla veriliyor. Arkadaşlarımızın aldığı eğitimlerin önemini tatbikatımızda bizzat gözlemledik. Başarılı bir tatbikat oldu” diye konuştu.
 
4 günlük bayram ve 15 Temmuz’da ulaşım ücretsiz

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı toplu ulaşım araçları ve hafif raylı sistem araçları 4 günlük bayram tatilinde ve 15 Temmuz’da toplu ulaşımda ücretsiz yolcu taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  vatandaşların bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsler, ANTRAY ile nostalji tramvayı 9-10-11-12 Temmuz’daki 4 günlük Kurban Bayramı’nda ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. 


 
Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

Blog Single
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvay seferlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmasının 103. yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı otobüsler ve raylı sistem araçları ücretsiz hizmet verecek. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanacağı 19 Mayıs Perşembe günü vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin siyah plakalı otobüsleri ile ANTRAY ve Nostalji Tramvayından ücretsiz olarak yararlanabilecek.