Büyükşehir Belediyesi duraklarda stant kurup vatandaşı bilgilendiriyor

Blog Single

Toplu taşımayı kullanmak için HES kodunuzu Antalyakart’a eşleştirin

22 Ocak son gün

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında getirdiği ulaşım kartlarına HES kodu eşleştirmesi için verdiği süre 22 Ocak Cuma günü sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi, yoğun duraklarda stant kurarak, vatandaşları HES Kodu-Antalyakart eşleştirmesini nasıl yapacakları konusunda bilgilendirip, yardımcı oluyor.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında karantinada bulunması gereken vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ve Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması başlatılmıştı. Büyükşehir Belediyesi, HES kodu ile Antalyakart’ın eşleştirilmesiyle ilgili süreyi 22 Ocak Cuma gününe kadar uzatmıştı.

DURAKLARDA STANT KURULDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ekipleri kentin farklı noktalarındaki yoğun otobüs duraklarında stantlar kurarak vatandaşları HES Kodu - Antalyakart eşleştirmesi yapmaları ve mağduriyet yaşamamaları konusunda uyarıyor. Stantlarda görevli personel, vatandaşları HES Kodu - Antalyakart eşleştirmesini nasıl yapacakları konusunda bilgilendirip, yardımcı oluyor.

HES KODU OLMAYAN TOPLU TAŞIMAYA BİNEMEYECEK
Toplu taşıma araçlarına (otobüs, minibüs, Antray ve nostalji tramvayı) biniş sırasında HES kodu tanımlaması yapmayan vatandaşlar toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacak ve bakiyesi olmayan kişiler başka kartları da kullanamayacak.

SİSTEME KAYIT NASIL YAPILIR?
HES Kodu eşleştirme işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İnternet sitesinde HES kodu, T.C kimlik numarası ve Antalyakart numarası ya da toplu taşımada kullanılan temassız kredi kartı numaraları doldurularak basit bir şekilde eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor.
Toplu ulaşımda HES kodu eşleştirme tarihi uzatıldı

Blog Single
22 Ocak’a kadar HES kodunuzu Antalyakart’a eşleştirin

Antalya’da Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında daha sağlıklı toplu ulaşım için HES kodu ile Antalyakart’ın eşleştirilmesine yönelik 15 Ocak’ta dolan süre olası mağduriyetlerin yaşanmaması için 22 Ocak Cuma gününe kadar uzatıldı.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında karantinada bulunması gereken vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın salgınla mücadele kapsamında çıkardığı genelge ve Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince başlatılan toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması entegre süresi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 Ocak’a uzatıldı. HES Kodu-Antalyakart eşleştirme işlemini bugüne kadar 230 bin kişinin gerçekleştirdiği, son 6 ayda aktif olarak kullanılan kart sayısının ise 900 bin olduğu bildirildi. Halen kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapmayan vatandaşların bu işlemi 22 Ocak Cuma gününe kadar tamamlamaları gerektiği ifade edildi. 

BAŞKASININ KARTI KULLANILAMAYACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplu taşıma araçlarına (otobüs, minibüs, Antray ve nostalji tramvayı) biniş sırasında HES kodu tanımlaması yapmayan vatandaşların toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacağı ve bakiyesi olmayan kişilerin başka kartları da kullanamayacağı bildirildi. HES ile eşleştirilmiş kartları sadece kart sahibi kullanabilecek ve ikinci okutma işlemine izin verilmeyecek. 

RİSK VARSA ASKIDA
HES kodu -Antalyakart eşleştirmesi sağlandıktan sonra Covid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların Antalyakartları izolasyon süresi boyunca askıya alınacak. İzolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri, gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması için Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak.

İŞLEM YALNIZCA İNTERNET ÜZERİNDEN
Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan Antalyakart ve HES Kodu eşleştirme işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İnternet sitesinde HES kodunu, T.C kimlik numarasını ve Antalyakart numarasını veya toplu taşımada kullandığı temassız kredi kartı numaralarını doldurarak basit bir şekilde eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor.
Çallı'da ANTRAY 18 Ocak’tan itibaren tek hattan çalışacak

Blog Single
Çalışmalar tahmini 20 gün sürecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Otogar İstasyonu’nda devam eden 1’nci ve 3’ncü aşama Raylı Sistem Projesi bağlantı çalışmaları nedeniyle ANTRAY’da Vakıf Çiftliği- Çallı durakları arasındaki ulaşım 18 Ocak tarihinden itibaren tek hattan yapılacak.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi işritaki Antalya Ulaşım A.Ş tarafından yapılan açıklamada; Otogar Tramvay İstasyonunda, yapımı devam eden 3. Aşama ve mevcut 1. Aşama raylı sistemin bağlantı çalışmaları kapsamında, Vakıf Çiftliği-Çallı durakları arasındaki tramvay ulaşımı 18 Ocak tarihinden itibaren geçici süreliğine tek hattan yapılacak. 

ÜCRETSİZ AKTARMA
Açıklamada, ANTRAY ulaşımının bu süreçte Fatih -Çallı ve Çallı-Havalimanı-Expo olarak iki kısma ayrılacağı belirtilerek, yolcuların bu çalışma sürecinden en az etkilenmesi için Çallı istasyonunda tramvay değişikliği yapmaları gerektiği ve bu değişimin ücretsiz olacağı belirtildi. Çalışmanın tahmini 20 gün sürmesinin planlandığı ve gerekli bilgilendirmelerin duraklara asılacağı kaydedilerek, yolcuların yönlendirmeleri dikkate almaları istendi.
Toplu taşımada HES dönemi

Blog Single
HES kodunuzu Antalyakart’a 15 Ocak’a kadar eşleştirin

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında HES kodlu binişleri başlattı. HES Kodu-Antalyakart eşleştirme işlemini bugüne kadar 100 bin kişi gerçekleştirdiği bildirilirken, 15 Ocak’a kadar kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapmayan vatandaşlar toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacak.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında karantinada bulunması gereken vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanlığı'nın salgınla mücadele kapsamında çıkardığı genelge ve Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması başlattı. Sağlık Bakanlığı’nca salgın dönemi için hazırlanan HES kodu uygulaması Antalyakart’a ve Antalya’da toplu taşıma hizmetinde kullanılan temassız kredi kartlarına entegre ediliyor. Sağlık Bakanlığı onayı ile birlikte HES sorgusu ile kartlara HES kodu tanımlaması yapılıyor ve toplu taşıma araçlarına binilmesi sağlanıyor.
 
UYGULAMA BAŞLADI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, toplu taşıma araçlarına (otobüs, minibüs, Antray ve nostalji tramvayı) biniş sırasında HES kodu sorgulaması işlemlerinin başladığı ve araçlarda kontrol işlemi için sistemin çalıştığı belirtildi. HES Kodu-Antalyakart eşleştirme işlemini bugüne kadar 100 bin kişinin gerçekleştirdiği bildirildi. Halen kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapmayan vatandaşların bu işlemi 15 Ocak tarihine kadar tamamlamaları istendi. 
 
BAŞKASININ KARTI KULLANILAMAYACAK
Açıklamada, HES tanımlaması yapmayan vatandaşların toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacağı ve bakiyesi olmayan kişilerin başka kartları da kullanamayacağı bildirildi. HES ile eşleştirilmiş kartları sadece kart sahibi kullanabilecek ve ikinci okutma işlemine izin verilmeyecek. 
 
RİSK VARSA ASKIDA
HES kodu -Antalyakart eşleştirmesi sağlandıktan sonra Covid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların Antalyakartları izolasyon süresi boyunca askıya alınacak. İzolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri, gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması için Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak.
 
İŞLEM YALNIZCA İNTERNET ÜZERİNDEN
Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan Antalyakart ve HES Kodu eşleştirme işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İnternet sitesinde HES kodunu, T.C kimlik numarasını ve Antalyakart numarasını veya toplu taşımada kullandığı temassız kredi kartı numaralarını doldurarak basit bir şekilde eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor.
Sokağa çıkma kısıtlamasında toplu taşıma için 23 hatta 43 araç seferde

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında çalışması zorunlu olan vatandaşlar için düzenlediği toplu ulaşım sefer sayısını 23’e çıkardı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e ve hafta sonu uygulanacak  iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında çalışması zorunlu olan sağlık personeli, kamu ve diğer çalışanlar toplu ulaşım seferleri düzenliyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 18 Aralık Cuma saat 21.00’den 21 Aralık Pazartesi sabah 05.00’e kadar, 23 hatta 43 araçla sefer yapılacak. 


23 HAT 43 ARAÇ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, VF01,VF02, AC03, AF04, KC06, LC07, KL08, LF09, LF10, UC11, VL13A, DC15, TC16, CV17, VS18, MD25, KC35, MF40, VF66, TK51, DM86, FL82 ve 600 levha numaralı ana ve gövde hatlar sokağa çıkma kısıtlama olan günlerde seferlerine devam edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ilk seferine 06.00’da başlayan toplu ulaşım araçları son seferini 21.00’de yapıyor. Seferler, 60 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor. Hafta içi kısıtlamasında ise akşam 21.00’den 00.00’a kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı toplu ulaşım araçları seyreltilmiş olarak sefer yapıyor.

 
65 yaş üstü ile 20 yaş altı bireylerin Antalyakartları kapatılıyor

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi,  İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün genelgesi kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı bireylerin toplu ulaşımda kullandıkları Antalyakartlarını 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren kullanıma kapatıyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılımını en aza indirmek ve etkilerini azaltmak amacıyla alınan tedbirler uygulanıyor. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün genelgesi kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 01/12/2020 tarihli ve 2020/102 numaralı kararına istinaden 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullandıkları Antalyakartlarını 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren kullanıma kapatacak. 

DESTEK OLUN
Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı bireylerin de karar doğrultusunda gerekli önlem ve tedbirlerini almaları ve herhangi bir aksaklığa meydan vermemesi konusunda toplu ulaşım çalışanlarına destek olmaları istendi.
Kısıtlamada çalışacak toplu ulaşım hattı sayısı 17’den 22’ye çıkarıldı

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında çalışması zorunlu olan vatandaşlar için düzenlediği toplu ulaşım sefer sayısını artırdı. Daha önce açıklanan 17 hatta vatandaşlardan gelen talep üzerine 5 yeni hat daha eklendi. Hafta sonu Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı 32 ulaşım aracı 22 hat üzerinde saat 06.00-21.00 arası vatandaşa hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e ve hafta sonu uygulanacak  iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında çalışması zorunlu olan sağlık personeli, kamu ve diğer çalışanların toplu ulaşımını sağlamak için planlama yaptı. Hafta içi kısıtlamanın olduğu akşam 21.00’den 00.00’a kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı toplu ulaşım araçları seyreltilmiş olarak sefer yapmaya başladı.

22 HAT SEFER YAPACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 4 Aralık Cuma saat 21.00’den 7 Aralık Pazartesi sabah 05.00’e kadar, sağlık personeli, kamu ve diğer çalışması zorunlu vatandaşların ulaşımını sağlamak için sefer sayısı artırıldı. Daha önce açıklanan 17 hatta vatandaşlardan gelen talep üzerine 5 yeni hat daha eklendi. Hafta sonu Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı 32 araç 22 hat üzerinde seferlerine devam edecek.

OTOBÜSLER SAAT 06.00-21.00 ARASI ÇALIŞACAK
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, VF01,VF02, AC03, AF04, KC06, LC07, KL08, LF09, LF10, UC11, VL13A, DC15, TC16, CV17, VS18, MD25, KC35, MF40, VF66, TK51, DM86, 600 levha numaralı ana ve gövde hatlar sokağa çıkma kısıtlama olan günlerde seferlerine devam edecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ilk seferine 06.00’da başlayacak olan toplu ulaşım araçları son seferini 21.00’de yapacak. Seferler, 60 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek.
Hafta sonu 18 hat seferde olacak

Blog Single
Toplu ulaşımda Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı 18 hat kısıtlama saatlerinde zorunlu çalışanlar için hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi; Cumhurbaşkanlığının 30 Kasım 2020 tarihli genelgesi kapsamında salgınla mücadele ve etkilerinin en aza indirilmesine yönelik alınan karar doğrultusunda hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e kadar ve hafta sonu yapılacak sokağa çıkma kısıtlamaları için hazırlıklarını yaptı. Kısıtlama kapsamında vatandaşın mağdur olmaması için gerekli önlem ve tedbirler alındı. 

BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSLERİ SEFERDE
Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta içi 21.00’den sabah 05.00’e ve hafta sonu uygulanacak  2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında çalışması zorunlu olan sağlık personeli, kamu ve diğer çalışanların toplu ulaşımını sağlamak için de planlama yaptı. Hafta içi akşam 21.00’den 00.00’a kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı toplu ulaşım araçları seyreltilmiş olarak sefer yapacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 4 Aralık Cuma saat 21.00’den 7 Aralık Pazartesi sabah 05.00’e kadar, sağlık personeli, kamu ve diğer çalışması zorunlu vatandaşların ulaşımını sağlamak için 18 hatta seferlerine devam edecek. Antray ve nostalji tramvayı ise bu süreçte hizmet vermeyecek. 

18 HAT SEFERDE
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, VF01, AC03, AF04, KC06, LC07, KL08, LF09, LF10, UC11, VL13, DC15, TC16, CV17, MD25, KC35, MF40, VF66,600 levha numaralı ana ve gövde hatlar sokağa çıkma kısıtlama olan günlerde seferlerine devam edecek.