30 Ağustos Zafer Bayramı’nda belediyeye ait toplu ulaşım araçları ücretsiz

Blog Single

ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının ücretsiz yolcu taşıması kararı aldı. 30 Ağustos Pazartesi günü belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve nostalji tramvayı vatandaşların kutlamalara rahat ulaşım sağlamaları ve Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlamaları için ücretsiz olacak.

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

Blog Single
Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

Bayram boyunca toplu ulaşımda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı araçları ücretsiz yolcu taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi, bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.
Büyükşehir’in toplu ulaşım araçları 15 Temmuz’da ücretsiz

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı otobüsleri ve raylı sistem araçları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşları ücretsiz taşıyacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu ulaşımda belediyeye ait araçların ücretsiz yolcu taşıması kararı aldı. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlik ve anma programlarına vatandaşların daha kolay ulaşımı için belediyenin resmi plakalı araçları ile ANTRAY ve Nostalji Tramvayı, 15 Temmuz Perşembe günü vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.
3. Etap Raylı Sistem’in ön kontrol test sürüşü yapıldı

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, 3. Etap Raylı Sistem Projesi Yenidoğan-Müze durakları arasındaki hatta tramvay aracı ile ön kontrol test sürüşü gerçekleştirdi. Bir süre vatman koltuğuna oturarak aracı kullanan Başkan Böcek konuk belediye başkanlarına 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili bilgi verdi. Geçmiş dönemden kalan ve halkın yararına olan projelere devam ettiklerini söyleyen Başkan Böcek, 3. Etabın otogar, üniversite ve hastane bölgesinden geçmesi nedeniyle son derece önemli bir güzergaha sahip olduğunu ifade etti.

Başkan Muhittin Böcek ev sahipliğinde yapılan Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, yapımı tamamlanan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin ön kontrol test sürüşünü yaptı. Yenidoğan-Müze hattında gerçekleştirilen test sürüşüne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.

BAŞKAN BÖCEK VATMAN KOLTUĞUNA OTURDU

Büyükşehir Belediye Başkanları, ASAT karşısındaki Yenidoğan Durağı’ndan başlayan test sürüşüne spor kıyafetleri ile katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tramvay aracının vatman koltuğuna geçerek, konuk büyükşehir belediye başkanları ile birlikte Yenidoğan Durağı- Dumlupınar Bulvarı- Akdeniz Üniversitesi- Meltem- Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze Durağı arasındaki güzergahta başarılı bir test sürüşü gerçekleştirdi.

HAYIRLI OLSUN DİLEĞİ

Güzergah boyunca konuk belediye başkanlarına 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Böcek, göreve gelir gelmez geçmiş dönemden kalan projenin tamamlanması yönünde talimat verdiğini belirterek, “Antalya halkının yararına olacak projeleri devam ettirdik. 3. Etap Raylı Sistem Projesi de ASAT, Otogar, Adliye, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi gibi önemli bir hat üzerinde bulunuyor. Üniversite öğrencilerimiz için,  hastane halkımız için çok önemli Antalyaspor stadyumumuz da var. Nostalji tramvayı ile birleştirdik. Test sürüşleri devam edecek sonrasında da halkımızın kullanımına sunacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Antalyalı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları da Başkan Böcek’e projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

TEST SÜRÜŞLERİ DEVAM EDECEK
Müze Durağı’nda son bulan test sürüşünün ardından CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi tarafından varyant üzerinde kurulan canlı çerçevede hatıra fotoğrafı çektirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Yenidoğan- Müze durakları arasında tramvay aracıya ön kontrol test sürüşlerinin bir süre daha devam edeceği bildirildi. 
 
BASIN AÇIKLAMASI

Blog Single
ANTALYA ULAŞIM A.Ş. TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİNİN FARKINDA
 
Demiryol- İş Sendikası ile yaklaşık 6 aydır sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini 25.05.2021 tarihi itibariyle hem kurumumuz hem de çalışanlarımız adına olumlu sonuçlandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 
 
Bu olağandışı uzunluktaki görüşmeler esnasında, sürecin sağlıklı ilerlemesi ve manipülasyonlara mahal vermemek adına sükûnetimizi daima koruduk. Bugüne geldiğimizde ise görüşmeler esnasında yaşadığımız ve bizi hayal kırıklığına uğratan olaylarla ilgili birkaç hususu Antalya halkı ve kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyoruz.
 
Şurası tartışmasızdır ki; Antalya Ulaşım A.Ş. her ne kadar bağımsız bir ticari şirket hüviyetinde olsa da bir belediye iştirakidir. Misyonu da kâr amacı gütmeksizin ve tabi ki kamuyu zarara uğratmadan Antalya halkına en iyi düzeyde hizmet vermektir.  
 
Bu hizmeti yerine getirirken en büyük değeri de çalışanlarımıza vermekteyiz. Ancak takdir edersiniz ki Pandemi koşullarının yarattığı büyük ekonomik sıkıntılara, sorunlara ve olağanüstü gelir kaybına rağmen (Örn: Normal dönemde günlük ortalama 460 bin yolcu taşınırken, Pandemi sürecinde 20-30 bin yolcu sayısına düşülmüştür.) çalışanlarımızın maaşları bir gün bile aksatılmamış, çalışanlarımızın ve dolayısıyla ailelerinin mağdur olmaması adına hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamıştır.
 
Yeni yılla birlikte şirketimizin tüm ekonomik şartları zorlanarak, Muhittin Başkanımızın “En düşük ücret 3.100-TL. olacak” sözünün üzerine, belirtilen ücret düzeyinin altında ve bu düzeyde ücret alan çalışanımız olmamasına rağmen  %5-%5,5 oranında da ek ücret artışında bulunulmuştur. 
 
Demiryol-İş Sendikası yetkililerine de görüşmelerimizin başından itibaren bu Pandemi sürecinin şirketimiz üzerinde yarattığı olağanüstü ekonomik darboğazda maksimum iyileştirmeyi yapmaya çalıştığımızı tüm samimiyetimizle anlattık. Görüşmelerde iyi niyetimizden asla sapmadık. Defalarca durumun vahametini ortaya koymamız ve şirket bilanço hesaplarımızı dahi kendileri ile paylaşarak durumu anlatmaya çalışmamıza rağmen üzülerek ifade etmekteyiz ki kendileri, çalışanlarımıza verilmesi mümkün olmayan oranlarda maaş ve sosyal yardımlarla ilgili taleplerde bulunmuşlardır. Bu taleplerini de çalışanlarımıza bir vaat olarak sunarak işveren-işçi arasında suni bir kutuplaşma ortamı yaratmışlardır. Dahası basına da her hafta gerçekleri yansıtmayan beyanlarda ve açıklamalarda bulunularak iş barışını zedeleyecek bir tutum sergilemişlerdir. 
 
Pek kıymetli Antalyalıların bilmesini isteriz ki; Demiryol-İş Sendikası tarafından iddia edildiği gibi  “aile kabul ettiğimiz şirket çalışanlarımıza sahip çıkmadığımız, anlaşmaya yanaşmadığımız, işçi haklarını korumadığımız, yeterli standartları sağlamadığımız” yönünde bir algının yaratılmaya çalışılması şirketimiz yönetiminin kamuoyunda yıpratılmaya çalışılması bu süreçte hiç de etik olmayan bir yaklaşım tarzıydı.
 
Üstelik Antalya Ulaşım A.Ş. çalışanlarının, özlük hakları açısından sosyal ve ekonomik olarak iyi şartlara sahip çalışanlar olduğu bilinmesine rağmen bu yaklaşımın sergilenmesinin iyi niyetle izah edilemeyeceğini de kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. 
 
Son olarak; şirketimiz bu hizmeti yürütürken Antalya halkına- şirket çalışanlarına karşı sosyal sorumluluk gereği taşımış olduğu tüm yükümlülüklerinin farkında olarak adımlarını atmaktadır. 
 
Sürecin olumlu sonuçlanması konusunda çok değerli katkılar sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ve Tes-İş Genel Başkan Yardımcı Sayın Hacı Mevlüt Ünal’a teşekkürlerimizi sunar, yapılan Toplu İş Sözleşmesinin tüm taraflara ve Antalya halkına hayırlı olmasını dileriz. 
 
Saygılarımızla,
Antalya Ulaşım A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür
Deniz FİLİZ
 
Hafta sonu kısıtlamasında toplu ulaşımda 31 hat sefer yapacak

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında çalışması zorunlu olan vatandaşlar için 31 hattı sefere koydu. Cumartesi kısıtlama gününde 84, Pazar günü ise 57 olmak üzere hafta sonu toplam 141 otobüs 31 hat üzerinde saat 06.00-22.00 arası vatandaşa hizmet verecek. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının son genelgesi kapsamında her hafta sonu Cuma akşam 21.00’da başlayıp Pazartesi sabah 06.00’da sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında toplu ulaşım planlamasını yaptı. Buna göre kısıtlamada çalışması zorunlu olan sağlık personeli, kamu ve diğer çalışanların toplu ulaşımını sağlamak için 31 hatta sefer yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’ne ait siyah plakalı toplu ulaşım araçları seyreltilmiş olarak sefere çıkacak. 31 hat üzerinde Cumartesi günü 84, Pazar günü 57 ulaşım aracı hizmet verecek. ANTRAY ve Nostalji tramvayı hizmet vermeyecek.

OTOBÜSLER SAAT 06.00-22.00 ARASI ÇALIŞACAK
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; VF01,VF02, AC03, AF04/A, KC06, LC07A, KL08, LF09, LF10, UC11, MC12, VL13/A, CV14,  DC15/A, TC16, CV17, VS18, MD25, MK80A, KC35A, MF40, TK51, KF52, VML54A, VF63, VF66, FL82, DC79, DM86, 511 ve 600 levha numaralı ana ve gövde hatlar sokağa çıkma kısıtlama olan günlerde seferlerine devam edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu, Cumartesi ve Pazar günleri ilk seferine 06.00’da başlayacak olan toplu ulaşım araçları son seferini 22.00’de yapacak. Seferler, 60 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek.

Öte yandan olası bir durumda vatandaşların 606 07 07 numaralı çağrı merkezi ve Antalyakart uygulamasından bilgi alabileceği belirtildi. 
 
65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşımayı kullanabilecek

Blog Single
Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Antalya’da 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı bireyler bugünden itibaren toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.

Antalya Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda Antalya’da koronavirüs önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021’den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altına toplu taşıma yasağı gelmişti.


Yeni kontrollü normalleşme önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek risk grubunda bulunan Antalya’da  da 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar  5 Mart 2021 (bugün) itibariyle toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.
Şoförün dikkati bir faciayı önledi

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir içi otobüslerinde şoförlük yapan Emre Dirican, sefer sırasında bir evde çıkan yangını, otobüsündeki yangın tüpüyle müdahale ederek söndürdü. Kahraman şoförün dikkati bir facianın yaşanmasını önledi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antalya Ulaşım A.Ş.’de şehir içi toplu ulaşım şoförü olan Emre Dirican, Gürsu-Varsak KC35A hattında 07 AAV 08 plakalı halk otobüsü ile sefer yaparken Altınova Mahallesi PTT Caddesi üzerindeki durakta yolcu indirdi. Bu sırada durak yakınındaki iki katlı bir evin ikinci kat girişindeki balkonundan dumanlar ve alevlerin yükseldiğini gördü. Halk otobüsünü park eden Dirican, otobüste bulunan yangın tüpünü kaptığı gibi eve koşarak, balkondaki yangına ilk müdahaleyi yaptı. Alevleri söndüren Emre Dirican, olası bir facianın önüne geçti. Yangının, soba kovasından balkona boşaltılan kül içindeki kor kalıntılarının, plastik sandalye ve masayı tutuşturmasından dolayı çıktığı tespit edildi.

ŞOFÖRÜN DİKKATİ 
Otobüs Şoförü Emre Dirican, durakta yolcu bıraktığı sırada dumanları gördüğünü ifade ederek, “İlk başta dumanları ikinci katta görünce mangal yakıyorlar sandım. Biraz daha dikkatli bakınca ateşlerin büyümeye başladığını gördüm. Otobüste bulunan yangın tüpünü alarak acilen yangının olduğu alana gittim ve söndürmeyi başardım” dedi.

EV SAHİBİNİN HABERİ YOKTU 
Ayrıca yangına müdahale ettikten sonra evin kapısını çaldığını ve yangından ev sahibinin haberi olmadığın aktaran Dirican, “Ev sahibi dışarıya çıkınca şok oldu çünkü her yerde dumanlar vardı. Beni görünce şaşırdılar onlara biraz daha dikkatli olmalarını söyledim. Sağ olsun Antalya Ulaşım A. Ş. bize yangın eğitimi, ilk yardım eğitimi aldırdılar verdikleri eğitim bu gün bir faciayı önledi” diye konuştu.

EV SAHİBİNDEN TEŞEKKÜR
Ev sahibi kadın, “Sabah sobanın küllerini daha sonra çöpe atmak için balkona bırakmıştım. Hava biraz rüzgârlıydı ateşler balkondaki eşyalara sıçramış. 3 çocuğumla içerdeydik hiç farkına varamadık. Sağ olsun şoför arkadaşımız görmüş, ateşi söndürmüş. Kendisine çok çok teşekkür ederim” dedi.