3 günlük bayramda ulaşım ücretsiz

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı toplu ulaşım araçları ve hafif raylı sistem üç günlük bayram tatilinde toplu ulaşımda ücretsiz yolcu taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşların bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ile nostalji tramvayı 10-11 ve12 Nisan’da üç günlük Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. 

 
 
Büyükşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki engelleri kaldırdı

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tramvay hattındaki kot farkını gidererek engelleri ortadan kaldırdı. Nostalji tramvayı da seferlerine başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tramvay hattındaki kot farkı giderilerek engeller ortadan kaldırıldı. Yapılan düzenleme ile engelli vatandaşlar ve diğer dezavantajlı grupların şehir içi ulaşımda daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edebilecekler.

CUMHURİYET MEYDANI DÜZENLENDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nın nostaljik tramvay hattında başlatılan çalışmalar bitirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kot farkı nedeniyle engelli bireyler bu alana ulaşmakta zorluk çekiyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla engelli bireyler Cumhuriyet meydanına ulaşma konusunda sıkıntılar giderilmiş oldu. Çalışmanın bitmesiyle Zerdalilik-Müze arasındaki nostalji tramvayı seferleri de başladı.

ENGELSİZ ŞEHİR ANTALYA
Türkiye Sakatlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çalışmaların engelli vatandaşlar için çok önemli olduğunu söyledi. Karavural “Engelli vatandaşlarımız Cumhuriyet Meydanı yapıldığı zamandan bu güne kadar geçişlerde zorluk çekiyordu. Başkanımız Muhittin Böcek’e taleplerimizi ilettik ve burada bir çalışma başlatıldı. Şu anda Cumhuriyet Meydanı bütünleşmiş bir yapıya kavuştu. Tramvay hattındaki kot farkının giderilmesinin yanında görme engelliler için kılavuz çizgileri de yenilendi. Kenti engelli engelsiz herkesin kullanabilmesi gerekiyor. Bu yapılan çalışmalar engelli vatandaşlarımız için erişilemeyen alanları erişilir kılmak adına çok önemli” dedi.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Görme Engelli Ragıp Ali Yaman da  yapılan çalışmaların hem görme hem yürüme engelli vatandaşlar için güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Yaman “Burada daha önce kaldırımlar çok yüksekti. Görme engelliler için bu durum zorlukları da beraberinde getiriyordu. Yardım almadan karşıya geçemiyorduk. Ayağımız takılarak düşebiliyorduk. Tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımız düşününce daha da kötü oluyor. Yapılan çalışmayla burada bulunan engel çok güzel bir şekilde aşılmış. Yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımız Muhitttin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Nostalji tramvay hattında çalışmalar hızla ilerliyor

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların Cumhuriyet Meydanı'nı daha rahat kullanabilmeleri için nostalji tramvay hattında yoğun bir çalışma yürütüyor. Mart Ayının ilk haftası tamamlanması planlanan projede kot farkı giderildi. Rayların imalatları tamamlanarak çevre düzenlemesi ve kaldırım çalışmaları başladı.

Engelli bireylerin talepleri doğrultusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Selekler arasındaki nostalji tramvay hattında raylar ile kaldırımlar arasındaki kot farkını giderdi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri 350 metrelik hattın ray onarımını tamamlayarak, çevre düzenlemesi ve kaldırım imalatlarına başladı. Bu çalışma ile meydanın engelli vatandaşlar tarafından daha rahat kullanılabilmesine olanak sağlanırken, Cumhuriyet Meydanı'nın estetik görünümünün ve kullanılabilirliğinin artırılması amaçlanıyor.

MART AYININ İLK HAFTASI TAMAMLANACAK
Çalışma kapsamında Cumhuriyet Caddesi ile Selekler arasında bulunan güneydeki mevcut kaldırımlar da yenilenecek. Ayrıca, 2 bin 100 metrekarelik meydan ve kaldırım düzenlemesi yapılacak. Çalışmaların Mart ayının ilk haftasında tamamlanması planlanıyor.

 
Nostalji Tramvay hattında hummalı çalışma

Blog Single
Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların Cumhuriyet Meydanı’nı daha rahat kullanabilmeleri için nostalji tramvay hattı ile kaldırım anasındaki kot farkını kaldırıyor. Nostalji tramvay hattında ray onarımı ve kaldırım çalışması da yürütülüyor. 
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, nostalji tramvay hattında hummalı bir çalışma yürütüyor. Engelli vatandaşların talepleri üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı-Selekler arasındaki nostalji tramvay hattında raylar ve kaldırımlar arasındaki kot farkını kaldırmak, meydanın engelli bireyler tarafından daha rahat kullanımını sağlamak üzere çalışma başlattı. Çalışmayla, Cumhuriyet Meydanı’nın estetik görünümünün ve kullanılabilirliğinin artırılması da amaçlanıyor. 
 
KALDIRIMLAR DA YENİLECEK
Çalışmayla Cumhuriyet Caddesi- Selekler güzergahında güneydeki mevcut kaldırımlar da yenilenecek. Fen İşleri Daire Başkanlığı, çalışma kapsamında yaklaşık 350 metrelik ray onarımı, 2 bin 100 metrekarelik meydan ve kaldırım düzenlemesi gerçekleştirecek. Projenin tamamlanmasıyla, Antalyalılar, nostalji tramvay hattında daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşayacak. Çalışmaların Mart ayının ilk haftasında tamamlanması planlanıyor.
 
Nostalji Tramvayı bakım nedeniyle hizmet veremeyecek

Blog Single
Antalya Büyükşehri Belediyesi Nostalji Tramvayı bakım onarım çalışmaları nedeniyle 21 Ocak’tan itibaren hizmet veremeyecek. Yapılacak çalışma ile tramvay hattı Cumhuriyet Meydanı’nda tek bir kota getirilerek, engelli bireylerin ulaşımının kolaylaşması sağlanacak. Çalışma süresince Zerdalilik-Müze arasında iki elektrikli otobüs yolcu taşıyacak. 
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Nostalji Tramvay Hattı’nda bakım ve onarım çalışması başlatıyor. 21 Ocak Pazar günü itibariyle başlayacak olan çalışmalar kapsamında, Saat Kulesi-Cumhuriyet Meydanı-Selekler Kavşağı arasındaki bölgelerde, Cumhuriyet Caddesi önü Nostalji Tramvay yolunda kaldırımlar arasındaki kot farkı düzeltilecek. Ayrıca, Cumhuriyet Caddesi Selekler güzergahında güney yönde bulunan mevcut kaldırımlarda da yenileme çalışmaları yapılacak. Nostalji Tramvayı, çalışmalar süresince geçici olarak hizmet veremeyecek.
 
CUMHURİYET MEYDANI TEK BİR KOTTA OLACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin, Nostaljik tramvay hattının Cumhuriyet Meydanı’nın ortasından geçmesinden dolayı engelli bireylerin meydana ulaşmasında sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Serkan Temuçin, nostaljik tramvay hattında yapılacak çalışmaları çok hızlı bir şekilde yürüteceklerini belirterek, “Cumhuriyet Meydanı’nı tek bir kota getirerek, engelli bireylerin rahat bir ulaşıma kavuşması sağlanacak. Çalışmalar süresince vatandaşların mağdur olmaması adına 2 adet elektrikli otobüsümüz tramvay hattına paralel olarak ring seferler düzenleyecek” dedi.
 
İKİ ADET ELEKTRİKLİ OTOBÜS İLE RİNG SEFERLERİ DÜZENLENECEK 
Bu çalışmayı yaparken çevre düzenlemesi de yapacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Temuçin, “Eskimiş kaldırımların hepsini yenileyek Cumhuriyet Meydanı’nı güzelleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız çalışmaları Ata’mızın Antalya’ya gelişi olan 6 Mart tarihine kadar tamamlayacağız. Projenin yaklaşık maliyeti 30 milyon TL’dir” diye konuştu. 
 
Nostalji tramvayı hattı üzerinde (Zerdalilik-Müze arası)  iki elektrikli otobüs normal yol üzerinden tramvay saatlerinde karşılıklı ring yaparak yolcu taşımaya devam edecek.

 

Nostalji Tramvay Hattında Bakım ve Onarım Çalışması

Blog Single

 21 Ocak 2024 tarihi itibari ile Nostalji Tramvay Hattında bakım ve onarım çalışmaları yapılması gerektiği, ayrıca Saat Kulesi - Cumhuriyet Meydanı - Selekler Kavşağı arasındaki bölgelerde; Cumhuriyet caddesi önü Nostalji Tramvay yolu ve kaldırımlar arasında kot farkının düzeltilmesi ve Cumhuriyet Caddesi Selekler güzergahındaki güney yönde bulunan mevcut kaldırımlarda yürüyüş konforunun sağlanamamasından dolayı kaldırım yenileme çalışmaları yapılacaktır.

75 günlük çalışma süresince, Nostalji Tramvay Seferlerimiz 05.04.2024 tarihine kadar geçici olarak hizmet veremeyecektir.

Piyano her yerde

Blog Single

Bu yıl 9-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Antalya Uluslararası Piyano Festivali, şehir etkinlikleri ile tüm Antalya'ya yayıldı. Nostaljik tramvay ve Havalimanı'ndaki piyano konserleri büyük ilgi görüyor.

Türkiye ve dünyadan birçok piyano yıldızını ağırlamaya hazırlanan 23. Antalya Piyano Festivali, şehir etkinlikleriyle Antalyalıları müzikle buluşturmaya devam ediyor. Halkla iç içe, müzikseverlerin de eşlik ettiği şehir etkinliklerinin yanı sıra bu yıl 'piyano' Antalya'nın her köşesinde halkla buluşuyor.

Nostaljik tramvay ve Havalimanı'nda gerçekleştirilen konserler müzik tutkunlarının büyük beğenisiyle devam ediyor. Tramvay yolcuları ve Antalya Havalimanı'nı kullanan müzikseverler, sürpriz ve halkla iç içe gerçekleştirilen konserlere büyük ilgi gösteriyor.

Nostalji tramvayda Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı öğrencilerinin gerçekleştirdiği konserlere tempo tutarak ve alkışlarıyla eşlik eden Antalyalılar renkli görüntüler oluşturuyor. Piyano şehir etkinlikleri 10 Aralık'a kadar devam edecek.

Şehir etkinlikleriyle Antalya’ya renk getiren 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 9-22 Aralık tarihleri arasında Cam Piramit ve Antalya Kültür Merkezi’nde binlerce müzikseveri ağırlayacak.

Büyükşehir’in toplu ulaşım araçları Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz

Blog Single

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı otobüsler ve raylı sistem araçları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının ücretsiz yolcu taşıması kararı aldı. 29 Ekim Pazar günü belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve nostalji tramvayı vatandaşların Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına rahat ulaşım sağlamaları ve Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamaları için ücretsiz olacak.